Jan Dolanský (Ota Kofčín) - seriál Atentát

Jan Dolanský (Ota Kofčín) - Atentát

Jan Dolanský (Ota Kofčín)

Datum narození: 14.2.1978
Znamení: vodnář

Ota Kofčín byl propuštěn na základě prezidentské milosti.

Jan Dolanský je český herec a dabér. Jan Dolanský se narodil v Hradci Králové, ale v 8. ročníku se přestěhoval s rodinou do Prahy. Po osmileté základní školní docházce začal studovat herectví na Pražské konzervatoři, kterou ukončil v roce 1997.

Svou kariéru zahájil v Divadle Komedie, kde působil až do roku 2002. Od roku 2003 je členem činoherního souboru Národního divadla v Praze. Také působí jako dabér, propůjčil hlas třeba Bilbovi Pytlíkovi v trilogii Hobit nebo třeba Philipu J. Fryovi seriálů Futurama) a voiceover (hlavní hlas televizní stanice Prima Cool).

Filmografie

  • 2016 - Rapl
  • 2015 - Atentát
  • 2015 - Jan Hus
  • 2015 - Láska za milion
  • 2014 - Babovřesky 2
  • 2014 - Raluca
  • 2014 - 10 pravidel jak sbalit holku
  • 2013 - Babovřesky
  • 2013 - Případ pro rybáře
  • 2013 - Škoda lásky
  • 2013 - 6 minut
  • 2012 - Noční směna
  • 2011 - Saxána a Lexikon kouzel
  • 2010 - Ach, ty vraždy!
  • 2010 - Cesty domů
  • ...

Zdroj a foto www.nova.cz